Nominatiedossier KvW

De Koloniën van Weldadigheid in Nederland (Frederiksoord, Wilhelminaoord, Boschoord, Veenhuizen, Ommerschans) en Vlaanderen (Wortel en Merksplas) zijn in 2018 genomineerd als UNESCO werelderfgoed. UNESCO hield de nominatie aan. Nederland en België hebben de nominatie gepast en leggen het n 2020 opnieuw voor. NC Advies stelde het managementplan op en droeg bij aan delen van het nominatiedossier.  En heeft meegewerkt aan de herziene aanbieding Het dossier bestaat uit de nominatie en het managementplan met katernen per groep van koloniën.

Nominatie              Managementplan met katernen

Voor het NWO programma Urban Regions in the Delta en voor het programma WaalWeelde van Provincie Gelderland hebben we samen met de Radboud Universiteit (Institute for Science, Innovation and Society ISIS) studie  gedaan naar efficiënter en effectiever beheer van de rivier en de uiterwaarden. Het is tevens het rapport van de Taakgroep Uiterwaardenbeheer, ingesteld door het Bestuurlijk Platform WaalWeelde.

Klik op de afbeelding voor download van het PDF bestand

Eindrapport SmakterbroekDe gebiedsontwikkeling Smakterbroek voor Waterschap Aa en Maas is afgerond met een rapportage en een eindfilm over het tweejarig gebiedsproces. Op www.aaenmaas.nl/smakterbroek zijn alle presentaties video's en verslagen te vinden.

Klik op de afbeeldingen voor rapport en film.Eindfilm Smakterbroek

Strategische Verkenning voor Rijkswaterstaat naar samenwerking in Hoogwaterbescherming 2030. NC Advies deed de scenarioverkenning.

Klik op de afbeeldingen voor download van PDF bestand. 

Onze scenariostudie                               Samenvattend rapport van Rijkswaterstaat.

 

Onderzoek door Radboud Universiteit, Marjolein van Eerd, Mark Wiering and Sander Meijerink van het Institute for Management Research, in samenwerking met Toine Smits van het Institute for Science, Innovation and Society en met Erik Opdam van NC Advies.

Het onderzoek is verricht voor het programma Kennis voor Klimaat en richt zich op mogelijkheden voor grensoverschrijdende samenwerking in klimaatadaptatie en hoogwaterbescherming. Er wordt speciaal aandacht gegeven aan de mogelijkheden voor samenwerking met Duitsland langs Rijn en Waal, waaronder het initiatief voor een Interreg A project 'Levees for the Future' van NC Advies, Radboud Universiteit, Hochschule Rhein Waal en Deichverband Bislich Landesgrenze.

Download door hier te klikken of in de afbeelding.